Hvad handler Lokket om?

Forside facebookHvis nogen spørger hvad Lokket hander om ved jeg ikke altid, hvor jeg skal starte. Jeg kan fortælle, at den især handler om at sætte grænser, men det er kun den halve sandhed. Den handler også om at blive forelsket i de forkerte, og om ikke at se, hvad der sker lige for næsen af en. Om at komme til at gøre noget man egentlig ikke ville. Om at gøre andre kede af det, selvom det ikke var det man havde tænkt sig. Om forældre der er mærkelige og forældre der ikke er der. Og om så meget andet. Den handler om de måneder i Johans liv, hvor alting forandres.

”Hvad er belønningen?” Min stemme var hæs. Var det nu hun ville spørge om vi skulle være kærester? Pludselig mærkede jeg hendes hånd på mit lår, under dynen. Måske var det få sekunder, men for mig føltes det som flere timer. Jeg holdt vejret og havde lyst til at lukke øjnene.

Johans liv handler mest om popcorn og PlayStation, men da hans bedste ven Julie vender tilbage til Amager efter et år på Fyn, bliver alt forandret. Julie er ikke længere bare hans bedste ven, hun er også blevet lækker og hun ved det. Lokket er historien om Johan og hans venner, som går i 8. klasse, og om hvor svært livet kan være, når pigerne bliver mere spændende end både fodbold og PlayStation. Det er også fortællingen om venskaber og om at mærke sine grænser og turde at sige fra.